Εξοπλισμός

Ο Ιατρομηχανολογικός Εξοπλισμός του Κέντρου Φυσιοθεραπείας Βιοστήριξη αντικατοπτρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας υγείας και εγγυάται σίγουρα και ασφαλή θεραπευτικά αποτελέσματα.

Το κέντρο μας είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που σκοπό έχουν την  γρηγορότερη και ασφαλέστερη αποκατάσταση των ασθενών μας. Ακολουθεί λεπτομερής παρουσίαση του εξοπλισμού μας ανά κατηγορία. Πατήστε πάνω στην φωτογραφία που σας ενδιαφέρει για μεγένθυση.


 

Κλίνες Θεραπείας

Το κέντρο μας είναι εξοπλισμένο με σύγχρονες κλίνες πολλαπλών θέσεων και ρυθμιζόμενου ύψους για την καλύτερη δυνατή θέση και χαλάρωση κατα τη διάρκεια της θεραπείας. Διαθέτουμε ανεξάρτητα δωμάτια θεραπείας που παρέχουν ιδιωτικότητα και ησυχία.


 

Ηλεκτροθεραπεία / Υπέρηχα / Laser

Οι συσκευές COMBI 500 της εταιρίας Gymna μας παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής όλων των πιθανών ηλεκτρικών κυματομορφών, επιφανειακού & εν τω βάθει υπερήχου αλλά και  εφαρμογή σημειακού laser.


 

Κρουστικό Υπέρηχο (Shockwave)

Τα εξωσωματικά παραγόμενα κρουστικά κύματα αναγνωρίζονται ως το πλέον σύγχρονο και αποτελεσματικό μέσο για την θεραπεία παθολογιών όπως η τενοντίτιδα, η επικονδυλίτιδα, η ασβεστοποιός τενοντίτιδα ώμου και η πελματιαία απονευρωσίτιδα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


 

Μαγνητοθεραπεία

Τα μαγνητικά πεδία χρησιμοποιούνται εκτεταμένα για την επούλωση πληγών και την πόρωση καταγμάτων. Επίσης εφαρμόζονται εκτεταμένα σε φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές παθήσεις.


 

Βιολογική Επανατροφοδότηση (Biofeedback)

Ηλεκτρομυογραφική επανατροφοδότηση μέσω ηχητικών και οπτικών ερεθισμάτων για αύξηση της μυικής προσπάθειας ή μείωση του μυικού τόνου και χαλάρωση. Εκτεταμένη χρήση και σε ουρολογικές παθήσεις μέσω επανατροφοδότησης πίεσης.


 

Διαθερμία Βραχέων Κυμάτων

Εφαρμογή υψηλής συχνότητας ενέργειας μέσω συσκευής διαθερμίας βραχέων κυμάτων εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που επιθυμούμε αύξηση θερμοκρασίας, αύξηση αιμάτωσης και οξυγόνωσης σε βαθύτερους ιστούς.


 

Κυκλοφορητής Άκρων (Intermittent Pressure Therapy)

Συσκευή πρεσοθεραπείας 12 διαμερισμάτων για άνετη και αποτελεσματική θεραπεία. Η πρεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη μείωση και τη θεραπεία διάφορων μορφών οιδήματος.


 

Μάλαξη Πάλμικού Ηλεκτροστατικού Πεδίου (Hivamat)

Η εφαρμογή της ηλεκτροστατικής μάλαξης Hivamat συμβάλει στην εν τω βάθει μάλαξη μέσω του κύκλου "έλξης - αποδέσμευσης".  Σαν αποτέλεσμα παρατηρείται υποχώρηση του τοπικού οιδήματος και της φλεγμονής και η επιτάχυνση των μηχανισμών επούλωσης και ανάπλασης.


 

Γυμναστηριακός Εξοπλισμός: Ισοκινητικό Δυναμόμετρο BIODEX 3

Η ισοκίνηση αποτελεί τον πιο "φυσιολογικό" τρόπο ενδυνάμωσης ανοιχτής αλυσίδας. Η ικανότητα ενός μυ να παράγει δύναμη αλλάζει ανάλογα με την γωνία της άρθρωσης. Κατά τη διάρκεια της άσκησης το ισοκινητικό δυναμόμετρο BIODEX αναλύει την μυική ικανότητα του ασκούμενου και συνεχώς μεταβάλει την αντίσταση του ώστε να συναντήσει την παραγωγή δύναμης του μυ (accomodating resistance). Σαν αποτέλεσμα έχουμε τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη ενδυνάμωση βασισμένη στη φυσιολογική λειτουργία του μυ. Επίσης το ισοκινητικό δυναμόμετρο μας δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσουμε εργομετρικά τεστ συμμετρίας συγκρίνοντας τη δεξιά με την αριστερή πλευρά.


 

Γυμναστηριακός Εξοπλισμός: Anti-Shear Knee Attachment για το BIODEX 3

Το Anti-Shear Knee Attachment αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αφού μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε νωρίτερα την ενδυνάμωση του τετρακεφάλου μετά απο συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού συνδέσμου σε όλο το εύρος της κίνησης χωρίς άσκοπη επιβάρυνση του μοσχεύματος. Το κέντρο μας αποτελεί το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει αυτή την δυνατότητα.

 


 

Γυμναστηριακός Εξοπλισμός: Διάδρομος Αντί-Βαρύτητας Alter-G M320 (Anti-Gravity Treadmill)

Ο διάδρομος αντι-βαρύτητας Alter-G αποτελεί το πλέον επαναστατικό σύστημα αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στον διάδρομο M320 αναπτύχθηκε απο τη NASA και χρησιμοποιήθηκε για την ομαλή επαναφορά του μυοσκελετικού συστήματος των αστροναυτών που επέστρεφαν απο ταξίδια στο διάστημα. Το 2008 η τεχνολογία αυτή εγκρίθηκε απο το FDA για ιατρική χρήση και ξεκίνησε η παραγωγή τέτοιων διαδρόμων για νοσοκομεία και κλινικές αποκατάστασης. Το κέντρο ΒΙΟΣΤΗΡΙΞΗ εξοπλίστηκε με το διάδρομο αντι-βαρύτητας το 2010 και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κέντρα που παρέχουν αυτόν το εξοπλισμό στην Ελληνική Επικράτεια. Ο διάδρομος M320 δίνει την εκπληκτική δυνατότητα εξάλειψης της βαρύτητας και μείωσης του σωματικού βάρους του ασκούμενου απο 1 έως 80% (σε βήματα του 1%) μειώνοντας στο ελάχιστο τις φορτίσεις, τους κραδασμούς και την καταπόνηση των αρθρώσεων, των οστών και των συνδέσμων.  Αποτελεί το πλέον καινοτόμο σύστημα που επαναπροσδιορίζει την αποκατάσταση με αμέτρητες πρακτικές εφαρμογές.  Χρησιμοποιείται για την ασφαλή και γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις  αλλά και για την ομαλή επιστροφή από τραυματισμούς και κακώσεις.   Γι΄αυτό άλλωστε τα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία και κλινικές ανά τον κόσμο παρέχουν αυτή την εκπληκτική μέθοδο στους ασθενείς τους. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι επαγγελματικοί σύλλογοι όπως η Manchester United, η AC Milan, η Bayern Munich, η Liverpool και πολλές ομάδες του NBA, του NCAA και του NFL είναι εξοπλισμένες με διαδρόμους Alter-G. 
Για σχετικό VIDEO πατήστε ΕΔΩ.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

 


 

Γυμναστηριακός Εξοπλισμός: Μηχανήματα Αεροβίωσης

Το κέντρο μας είναι εξοπλισμένο με δάπεδοεργόμετρο (διάδρομο), ελλειπτικό rotex, στατικό ποδήλατο και εργόμετρο άνω άκρων (UBE). Με τα μηχανήματα αεροβίωσης στοχεύουμε στη διατήρηση / βελτίωση της αεροβικής ικανότητας ή την προθέρμανση πριν από άλλες μορφές άσκησης. Ειδικότερα σε περιπτώσεις τραυματισμού και ακινητοποίησης κάτω άκρων σε αθλητές, το εργόμετρο άνω άκρων είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη διατήρηση της αεροβικής τους ικανότητας.


 

Γυμναστηριακός Εξοπλισμός: Ισοτονικά Μηχανήματα Ενδυνάμωσης

Το κέντρο μας είναι εξοπλισμένο με πλήρη σειρά ισοτονικών μηχανημάτων που καλύπτει την ενδυνάμωση όλων των μυικών ομάδων. Η χρήση τον ισοτονικών μηχανημάτων ανάλογα με τους στόχους της θεραπείας χρησιμεύει στην αύξηση της δύναμης, στη βελτίωση του μυικού τόνου, στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων, στη βελτίωση της λειτουργικότητας κ.α.


 

Γυμναστηριακός Εξοπλισμός: Συστήματα Ισορροπίας & Ιδιοδεκτικότητας

Η βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας αποτελεί σημαντική παράμετρο κατά την αποθεραπεία και σε πολλές περιπτώσεις  έχει την ίδια βαρύτητα με αυτήν της ενδυνάμωσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι στην αποκατάσταση συνδεσμοπλαστικής πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, η ιδιοδεκτικότητα παίζει μεγαλύτερο ρόλο από τη δύναμη στο τελικό αποτέλεσμα. Το κέντρο μας είναι εξοπλισμένο με διάφορα συστήματα αποκατάστασης της ιδιοδεκτικότητας.


 

Σύστημα Ενδυνάμωσης, Ιδιοδεκτικότητας & Σταθεροποίησης Κορμού

Η βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας της οσφυικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (ΟΜΣΣ) όπως και η ενδυνάμωση των εν τω βάθει μυών της μέσης παίζει προστατευτικό ρόλο και είναι κεντρικός στόχος των περισσοτέρων προγραμμάτων αποκατάστασης ΟΜΣΣ. Το σύστημα σταθεροποίησης κορμού δίνει πληροφορίες θέσης μέσω Η/Υ και βοηθά τον ασθενή να ενδυναμώσει τους μύες της μέσης και να αυξήσει την ιδιοδεκτικότητα και την αντίληψη της θέσης της λεκάνης. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη στάση και προστασία της μέσης από μηχανικά φορτία.


 

Υδροθεραπεία

Εξοπλισμός υδρομασάζ (full body immersion) για αποθεραπεία μέσω προγραμμάτων υδρομάλαξης ή σημειακής εφαρμογής manual jet.


 

Δινόλουτρο

Συσκευή υδροθεραπείας για αποκατάσταση άνω και κάτω άκρων. Χρησιμοποιείται για αποθεραπεία οιδήματος, δυσκαμψίας, και για την προετοιμασία του ιστού πριν την αρθρική κινητοποίηση.


 

Παραφινόλουτρο

Η παραφίνη ενδείκνειται για την επιπολής θέρμανση και την προετοιμασία του θεραπευόμενου ιστού. Χρησιμοποιείται ευρέως στην αποθεραπεία της άκρας χείρας.


 

Παθητική Κινητοποίηση Άνω & Κάτω Άκρων (C.P.M.)

Η παθητική κινητοποίηση (CPM) μας βοηθά να κινητοποιήσουμε μια άρθρωση χωρίς τη συμπιεστική παράμετρο του σωματικού βάρους ή της μυικής σύσπασης. Χρησιμεύει στην αύξηση του εύρους κίνησης, στην μείωση των συμφήσεων, στην μείωση του πόνου και στην αύξηση της τροφικότητας του αρθρικού χόνδρου. Στο κέντρο μας υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής CPM σε όλες τις μεγάλες περιφερικές αρθρώσεις (πχ ποδοκνημική, γόνατο, ώμο κ.α.)


 

Θερμοθεραπεία: Θερμά Επιθέματα (Moist Heat)

Τα θερμά επιθέματα χρησιμεύουν στην αύξηση της θερμοκρασίας με όλα τα συνακόλουθα φαινόμενα (αγγειοδιαστολή, αύξηση αιμάτωσης, αύξηση οξυγόνωσης, βελτίωση ελαστικότητας). Χρησιμεύει ως προετοιμασία για την κινητοποίηση αρθρώσεων και για τη διάταση ιστών.


 

Κρυοθεραπεία: Συσκευή Ψυχρού Αέρα

Η κρυοθεραπεία χρησιμεύει στη μείωση της θερμοκρασίας με όλα τα συνακόλουθα φαινόμενα (αγγειοσυστολή, μείωση του πόνου, μείωση της φλεγμονής). Χρησιμεύει στο οξύ και υποξύ στάδιο για τον έλεγχο της φλεγμονής και προφυλακτικά μετά από έντονη μηχανική καταπόνηση των ιστών. Στο κέντρο μας υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής διάφορων μορφών κρυοθεραπείας ανάλογα με την παθολογία και την μορφολογία της προς θεραπεία περιοχής. 

Κρυοθεραπεία:Συνδυασμός Πίεσης & Ψυχρού Ύδατος (Cryo Cuff)


 

Κρυοθεραπεία: Συσκευή Συνεχούς Ροής Ψυχρού Ύδατος


 

Διάφορα

Τέλος διαθέτουμε χρήσιμο εξοπλισμό για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των ασθενών μας αλλά και για την ενημέρωση και εκπαίδευση τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ελεύθερα βάρη, πλειομετρικές μπάλες, σκαλιά ρυθμιζόμενου ύψους, πάγκους, εκπαιδευτικό υλικό και προπλάσματα.